Kippenblokjes met broccoli en Oosterse saus
Bij Oosters eten denken we natuurlijk direct aan Chinees of aan Thais. Superlekker, ook voor de kinderen, maar soms net iets te pikant.
Bij dit receptje is dat alvast geen probleem. We gebruiken teriyaki saus en dat is een eerder zachte saus. De liefhebbers kunnen er natuurlijk nog een pepertje bijsnijden voor wat extra pikpik.
Normaal maakt men Aziatische gerechten in een wok maar ik heb geen wok dus ik heb het gedaan in een gewone pan en dat gaat even goed.
Recept Kippenblokjes met broccoli en Oosterse saus
Ingrediënten 2 personen:
2 kipfilets
1 ui
2 teentjes look
1 stronk broccoli
5 el teriyaki saus
rijst
olijfolie
Bereidingswijze:
Snij de kipfilets in kleine blokjes.
Snij de broccoli in kleine roosjes, de ui in ringen en plet en snipper de look.
Zet een grote pot water op en kook de rijst zoals op de verpakking beschreven. Zet ondertussen een andere pot water op om alvast de broccoli roosjes te koken.
Giet een flinke scheut olijfolie in de pan (of wok) en doe daar de kippenblokjes in. Na enkele minuten kan je de ui en de look er bij doen. Constant roeren zodat het niet kan aanbranden.
Als de kippenblokjes min of meer gaar zijn doe je de broccoli er bij en vijf eetlepels van de teriyaki saus.
Laat alles nog heel even sudderen en als de rijst klaar is kan je aan tafel.