Koolsoep uit Italië
Deze soep is een maaltijdsoep. Dit wil zeggen dat je ze kan eten als hoofdgerecht.
Dankzij de pasta en de kool zal je honger zeker gestild zijn.
Ze is erg lekker als je er een stuk brood bij eet.
Ingrediënten voor Italiaanse koolsoep:
250 g rundergehakt
50 g Parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie
2 tenen look
1 ajuin
500 g spitskool
1 tl tijm
1 tl marjolein
1,5 liter vleesbouillon
100 g pasta naar keuze (de soep op de foto is met Cars pasta)
Bereidingswijze van Italiaanse koolsoep:
Meng het gehakt met de helft van parmezaan, peper en zout bijdoen en kleine balletjes rollen.
Snij de ui in ringen en pers of snij de look. De kool snij je in reepjes.
Verhit olie in een pot en doe er de look, de ui en de kool bij. Voeg de kruiden, de bouillon, de pasta en de gehaktballetjes toe.
Kook de soep in ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar.
Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi vlak voor je ze opdient nog de rest van de kaas over de soep.