Mafia Meatballs met pasta
De Italiaanse keuken kennen we allemaal maar wist je dat er ook zoiets bestaat als de ‘Italo-American Kitchen’?
Begin vorige eeuw zijn er vele duizenden Italianen met de boot vertrokken naar Amerika en die hebben zich ondertussen al goed aangepast.
Gelukkig hebben ze hun lekkere keuken wel grotendeels behouden.
Binnen die Italiaanse gemeenschap is er één groep die net iets bekender is dan de rest en dat is “De Mafia”.
Meestal geen prettige jongens maar het blijven wel Italianen en ook gangsters houden van lekker eten!
Als je af en toe eens wil eten zoals een echte mafia baas dan moet je onderstaand recept maar eens proberen.
Ingrediënten:
voor de meatballs:
1 grote ui
2 takjes verse rozemarijn
2 takjes verse oregano
800 g gemengd gehakt
1 ei
paneermeel
zout
peper
voor de saus:
1 grote ui
1 pakje spekblokjes
1 pakje kerstomaten
2 blikjes tomatenblokjes (800g totaal)
2 teentjes look
peper en zout
oregano en rozemarijn
voor de rest:
2 bollen mozarella
penne
Bereidingswijze:
Stoof de versnipperde ui aan in een beetje olijfolie. Plet de knoflook en laat deze meegaren.
Doe ondertussen het gehakt in een ruime kom en voeg het ei, wat paneermeel, de kruiden en de gesnipperde ui met look toe.
Meng alles goed door elkaar en doe af en toe nog wat paneermeel erbij. Tijdens het mengen ook geregeld peper en zout bijdoen.
Rol forse balletjes van het gehakt.
Laat in een pan wat boter smelten en bak de balletjes daarin tot ze een bruin korstje hebben. Nadien kunnen ze nog verder garen in de saus.
Neem een pot en verwarm wat olijfolie er in. Doe hier de gesnipperde ajuin en de geplette look in en laat aanstoven. De spekjes mag je er ook al bij doen en die mogen mee aanstoven.
Doe dan de tomatenblokjes er bij en kruid alles goed af.
Snij de kerstomaatjes in twee en doe die er ook bij. De gehaktballen mogen er ook bij en alles mag nog een kwartiertje pruttelen nu.
Kook de penne zoals beschreven op de verpakking.
Giet de penne af en giet de penne over de bodem van een ovenschaal.
Bovenop de penne doe je de meatballs en de saus.
Nu snij je de mozarella in schijven en die leg je bovenop de schaal zodat alles mooi bedekt is.
Alles nu nog 10 minuten onder de grill en je kan aanschuiven!