Marmer cake

Deze marmercake hebben we vroeger allemaal wel een keer gegeten zeker? Dit is een absolute klassieker onder de cakes!

Ingrediënten marmercake:

4 eieren
200 gr zelfrijzende bloem
200 gr suiker
140 gr boter
150 gr chocolade

Bereidingswijze marmer cake:

1. Meng de eieren met de suiker, daarna het mengsel luchtig opkloppen.

2. Voeg de gesmolten boter toe en klop het geheel tot een schuimig mengsel.

3. Doe daarna de gezeefde bloem bij het mengsel en opnieuw goed mengen.

4. Schep één derde van het deeg in de bakvorm.

5. Voeg bij de overige 2/3den van het deeg de gesmolten chocolade en giet dit mengsel ten slotte over het andere deeg.

6. Bak de cake ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Gemarmerde cake
marmer cake
marmercake

Als je graag cake eet (natuurlijk wel!) dan moet je misschien ook eens kijken naar het recept voor een eenvoudige basiscake.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: