Marokkaanse rijst-gehakt balletjes
Dit recept voor rijst-gehakt balletjes komt uit Marokko.
De kaneel en de koriander geven er een lekkere exotische toets aan. U kan dit serveren met bijvoorbeeld Marokkaans brood en een salade.
Ingrediënten:
200 gram rijst
500 gram gehakt
1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
1 afgestreken theelepel paprikapoeder
1 afgestreken theelepel gemalen koriander
100 gram boter
2 grote gehakte uien
1 saffraanpoeder
2 kopjes lichte runderbouillon
fijngehakte platte peterselie
2 eetlepels citroensap
zwarte peper en zout
Bereidingswijze:
Vermeng met een vork de rijst en het gehakt met elkaar. Voeg er het kaneelpoeder, het paprikapoeder en de gemalen koriander aan toe.
Vorm er kleine balletjes van. Verhit de boter in een braadpan en braad er de balletjes aan beide zijden aan tot ze goudbruin zijn.
Voeg dan de gehakte uien, de saffraan en zwarte peper en zout aan toe.
Vermeng alles goed met elkaar en giet er dan de bouillon bij. Breng het geheel aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 40 minuten zachtjes pruttelen.
Roer af en toe. Voeg er op het laatst de gehakte peterselie en het citroensap aan toe en laat nog een paar minuten doorsudderen.
Op de foto hierboven heb ik de balletjes geserveerd met warme groenten uit de oven.