Merguez pasta
Deze pasta is voor kids die houden van wat zuiders temperament. De merguez worstjes geven er een pittig smaakje aan.
Je kan natuurlijk altijd aan de slager vragen of hij merguez heeft die minder pikant zijn. Uit ervaring weet ik dat dit nogal eens durft verschillen.
Ingrediënten:
200 gram penne
300 gram merguez
1 kleine ui
1 blikje tomatenblokjes (of verse tomaten in blokjes)
1 scheutje olijfolie
feta
Bereidingswijze van Merguez met pasta:
Kook de pasta naar wens gaar volgens de aanwzijzingen op het pak. Snij de ui fijn en zet hem samen met de tomatenblokjes in een pan op middelhoog vuur zodat de ui in de tomaat gaarpruttelt.
Snijd de merguez in stukjes en bak die in de olijfolie in een koekenpan. Meng de merguez (en de olie) door de tomatensaus en serveer dit apart bij de pasta.
Dien op in een diep bord en kruimel de feta erover.