Oven groentjes
Dit bijgerechtje kan zowel warm als koud gegeven worden. Past bij heel veel verschillende gerechten, zowel in de winter als in de zomer.
Door de gemengde smaken zullen de kinderen dit normaal ook graag lusten.
Ingrediënten:
4 wortels
1 courgette
1 groene paprika
2 teentjes look
enkele snoeptomaatjes
olijfolie
provencaalse kruiden
Bereidingswijze:
Schil de wortels en snij ze in grove schijven. (niet te dik!)
Halveer de courgette en snij ze ook in schijven.
Ontpit de paprika en snij hem in reepjes.
Plet en snipper de look en was de snoeptomaatjes.
Doe wat olijfolie op de bodem van een ovenschaal en gooi alle ingrediënten er over.
Goed alles mengen en nog eens besprenkelen met olijfolie. Ruim provencaalse kruiden erover en dan mag het in een oven van 200 graden.
De schotel moet er 40 minuten in maar je haalt best de schaal er af en toe eens uit om de groenten eens door elkaar te roeren.
TIP: als de wortel nog niet zacht genoeg is kan je het nog een paar minuten in de microgolf zetten.