Ovenschotel met kip en broccoli
Ingrediënten voor ovenschotel met kip en broccoli:
- 500 gram aardappelen
- 500 gram broccoli
- 350 gram reepjes kipfilet
- 1 theelepel kerriepoeder
- ¼ liter melk
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- peper en zout
- nootmuskaat
- 50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij de aardappelen in niet te dunne plakjes. Kook de aardappelen in ong. 5 minuten beetgaar. Laat de plakjes aardappel uitlekken in een vergiet.
Was de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar in water met zout. Laat de broccoli goed uitlekken.
Kruid de reepjes kipfilet met peper, zout en kerriepoeder.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak de kipreepjes bruin en knapperig.
Saus:
Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en plm. 2 minuten laten garen. Melk er beetje voor beetje bij voegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem de saus van het vuur. Klop de geraspte kaas door de saus maar hou nog een beetje over voor op het einde.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de helft van de saus over de bodem van een ruime ovenschaal. Doe de kipreepjes in de saus en dek af met de aardappelschijfjes.
Doe hierboven de broccoli roosjes en giet de rest van de saus erover.
Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin.