Dit recept voor pasta met bloemkool en kaassaus is ideaal om te maken als je nog bloemkool over hebt van de dag voordien of gewoon als je zin hebt in een pasta die eens iets anders is dan pasta Bolognese.

De kaas en de broodkruim zorgen voor een heerlijk knapperig korstje en dat maakt dit recept helemaal af!

Ingrediënten voor pasta met bloemkool:

broodkruim
400 g penne
50 g gruyère (+ wat extra voor de afwerking)
600 g bloemkool
30 g bloem
½ l melk
30 g boter
1 teentje knoflook
nootmuskaat
peper
zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Breek de bloemkool in roosjes.

Snij een teentje knoflook doormidden.

Laat in een kookpan de boter smelten. Roer er de bloem door en laat goed doorwarmen. Schenk er de melk bij en breng al roerend aan de kook. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Neem van het vuur en roer er de gruyère door. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar. Kook de penne beetgaar.

Wrijf een ovenschaal eerst in met de doormidden gesneden teentje knoflook en daarna met boter. Schenk er een laagje kaassaus in. Verspreid er de bloemkool over. Verdeel daarover de pasta. Overgiet met de resterende saus.

Werk af met wat extra gruyère en bestrooi met broodkruim. Zet 12 minuten in de oven, en nog even onder de grill voor een krokant korstje.

Pasta met bloemkool