Pasta met witte vis en erwtjes
Dit pasta recept is een ideaal recept om de kinderen vis te leren eten.
Eens de vis gebakken is prak je hem in kleine stukjes zodat je hem goed onder de pasta kan doen.
Ingredienten
Voor 4 personen ( 2 volwassen, 2 kinderen)
• 300 gr. pasta
• 200-250 gr. doperwten, diepvries of vers
• 3-4 witvis filets, bijv koolvis of schol
• 2 flinke eetl. mascarpone of creme fraiche
• 1 ui, gesnipperd
• olijfolie
• handje basilicum
• peper/ zout
Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook. Voeg de pasta toe.
2. verhit in een andere pan olijfolie en fruit hierin een fijngesneden uitje. Voeg na 3 minuten, wanneer de ui begint te kleuren, de vis toe.
3. Voeg na 5 minuten de doperwten toe aan de pasta en kook deze mee tot het einde van de kooktijd van de pasta.
4. Draai ondertussen de vis om. Wanneer de vis gaar is prak je hem met een vork zodat je hem zo meteen onder de pasta kan doen.
5. Giet de pasta en doperwten af en doe deze mee in de pan met de vis. Voeg 2 eetlepels mascarpone toe. Roer goed door.