RECENSIE: ‘WONDERSMID: DE ROEPING VAN MORRIGAN CROW’ VAN JESSICA TOWNSEND

Dit is een gastblog van Nienke van https://booksometea.wordpress.com

HET VERHAAL

Morrigan is toegelaten tot het Wondergenootschap, samen met de rest van haar unit (waaronder haar goede vriend Haldorn). Ze heeft een leuke mentor en de speciale trein die haar iedere dag naar school brengt is leuk ingericht. Maar dan blijkt dat ze maar een vak mag volgen, een ontzettend saai vak over alle vorige Wondersmeden en alle gemene en nare dingen die ze hebben gedaan. Ondertussen maakt Morrigan zich ook zorgen over een aantal verdwijningen, er verdwijnen namelijk mensen uit Nevermoor, en er is ook een Magnifikat verdwenen. Gelukkig zijn er ondertussen ook nog genoeg leuke dingen te beleven: in Hotel Decalion is de partyplanner een soort feestjeswedstrijd aangegaan met een concurrerend hotel, wat voor een heleboel grappige en extravagante feestjes zorgt. Maar dan wordt er een raar briefje bij de unit van Morrigan bezorgd. In dat briefje worden ze gechanteerd: diverse leden van de groep moeten opdrachten uitvoeren, anders zal ‘het geheim van unit 919 verraden worden’. Het geheim van unit 919… Dat is dat Morrigan een Wondersmid is. Als dat uitkomt, wordt de hele unit het Wondergenootschap uitgezet! Dus voeren de leden van unit 919 de opdrachten knarsetandend uit. Dit maakt Morrigan niet populair in haar unit… Ze is eenzaam, en precies dan komt Ezra Windbuil langs. Hij biedt haar dat waar ze van droomt. Kan Morrigan de verleiding weerstaan?

MIJN MENING

Ik had ontzettend uitgekeken naar dit boek, dus ik wilde hier heel graag in beginnen! De Nevermoor-serie, waar dit het tweede deel van is, is wat mij betreft echt de nieuwe Harry Potter.

Wat me opviel was dat dit deel een beetje gehaast was. Dingen zijn niet altijd goed uitgewerkt, alsof het verhaal een beetje afgeraffeld is. Wel zit er enorm veel humor in, vooral heel veel kleine grapjes. De informatie over wat er in het vorige deel gebeurd is, wordt mondjesmaat gegeven en pas als het nodig is. Je moet dus echt het eerste deel gelezen hebben wil je hier ten volle van kunnen genieten. Het boek leest heel lekker, en het verhaal heeft je snel te pakken.

Ik vond het jammer dat bepaalde onderdelen van de plot niet helemaal goed uitgewerkt waren. Van mij had er bijvoorbeeld meer aandacht mogen zijn voor de opdrachten die de unit uit moet voeren, of voor de vriendschapsband die de unit probeert op te bouwen. Zo kan Haldorn zich een hele tijd Carlijn (de hypnotiseur) niet herinneren, maar opeens wel. Hoe kan dat, en sinds wanneer kan hij haar zien? Ook is onduidelijk wat het ‘beveiligingspact’ wat er voor Morrigan getekend is nou precies inhoudt. Met name aan het einde ontbreekt wat uitleg en uitwerking.

Wel heb ik genoten van de fantastische wereld van Nevermoor en van de grapjes die er in het boek zitten. Ook is het erg leuk dat Morrigan op een gegeven moment 1 vak extra mag volgen, samen met de rest van haar unit. Ze geniet hier echt van, en dat spat van de bladzijdes af. Sowieso spatten de emoties van Morrigan van de pagina’s, je kunt heel makkelijk met haar meeleven.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die zich graag verliest in een boek en een paar onbeantwoorde vragen aan het einde van het boek op de koop toe neemt. Ik werd echt vrolijk van het lezen van dit boek, en het was heerlijk om thuis te komen en te weten dat de wereld van Nevermoor op mij wachtte om verder ontdekt te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: