Rijstpap

Rijstpap is iets dat ze in de middeleeuwen al maakten hier in Vlaanderen. Het feit dat ze momenteel nog altijd rijstpap maken wil toch zeggen dat het super lekker is!

rijstpap makenRijstpap maken:

Ingrediënten voor rijstpap

Voor 4 Personen

1L volle melk
1 kopje rijst (125 gram)
Saffraan
8 klontjes suiker

Bereidingswijze van rijstpap

Doe de melk en de rijst in een grote kookpot en breng al roerend aan de kook. Laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen met het deksel net niet volledig gesloten.

Neem het deksel van de pot en voeg de saffraan en de suiker toe. Laat het geheel onder regelmatig roeren goed doorkoken zonder deksel totdat de rijstpap dik begint te worden. (Meestal een 10tal minuutjes). Let er goed op dat de rijstpap niet begint aan te bakken aan de bodem van de kookpot.

Schep de rijstpap in kommetjes en laat afkoelen. Serveren met bruine suiker.

Andere recepten:

Rijstpap van Jeroen Meus

Rijstpap van Piet Huysentruyt

Als je zelf nog een goed receptje kent (van de bomma?) laat het dan zeker weten!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: