Rode kool met pens
Dit recept voor rode kool met pens komt regelrecht uit grootmoeders keuken!
Het rare aan rode kool is dat je liefhebbers hebt maar ook heel wat mensen die er van gruwelen.
Ik ben een liefhebber dus ik geef jullie met plezier dit recept:
Ingrediënten voor rode kool met pens:
Rode Kool
Pezo
Suiker
Appelen
Ui
Bereidingswijze:
Ontdoe de rode kool van de buitenste bladeren. Snij vervolgens de kool in 4 en ontdoe deze van het witte gedeelte onderaan.
Snij de kool in stukjes. Schil de appelen en de ui en snij deze ook in partjes.
Stoof de ui aan in boter en voeg de stukjes rode kool en appelen en pezo toe. Laat die eventjes stoven en voeg een klein beetje water toe zodat dit niet kan verbranden.
Laat dit gedurende 2 à 3 uur opstaand zodat dit volledige zacht en gaar wordt.
Voeg op het einde nog wat suiker toe om deze wat aan te zoeten. Serveer in de vorm van puree of met aparte aardappelen en een pens of boerenworst.
Lekkere winterkost…. Eet smakelijk!
Ik weet dat rode kool nogal eens op verschillende manieren gemaakt wordt dus als je zelf een goed recept hebt voor de rode kool laat het dan weten in de commentaren onder het artikel aub.