Smoutebollen

 

Ingrediënten:

250 gr bloem
20 gr verse gist
1 dl melk
1 dl water
4 eetlepels suiker
1 vanillestok (of kaneel)
4 eieren
bloemsuiker

Bereidingswijze:

Kook de melk met de in 2 gesneden vanillestok Los de gist op in lauw water.

Meng de bloem en het gistmengsel. Meng de eierdooier en de lauwe melk en voeg die beetje bij beetje toe aan het deeg.

Klop de eiwitten stijf met suiker en meng die voorzichtig onder het deeg. Laat het deeg 15 min rijzen.

Schep met een lepel het deeg in een frituurpan op maximum temperatuur 3 à 4 min.

Serveer met massa’s bloemsuiker!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: