Spaghetti met wortel en selder
Deze saus met selder is niet de meest voorkomende spaghettisaus maar als je nog restjes over hebt kan je deze wel maken.
Ingrediënten voor spaghetti met wortel en selder:
3 stronken selder
5 wortels
5 tomaten
1 doosje passata
500g gehakt
2 uien
2 teentjes look
peper, zout, basilicum, oregano, laurier
spaghetti
Hoe maak je deze spaghetti met selder en wortelen?
Snipper de ui en snij de selder en de wortelen in zo klein mogelijke blokjes.
Laat in een grote pot een flinke scheut olijfolie warm worden en doe daar de groenten in. Hierover pers je de teentjes look. Laat dit alles maar een tiental minuten aanstoven. Niet vergeten van geregeld te roeren zodat het niet kan aanbranden.
Ondertussen was en snij je de tomaten. Die mogen er samen met de passata bij als de groenten goed aangestooft zijn.
Nu doe je ook al je kruiden er al bij: oregano, peper, zout, laurier, basilicum, …
Het gehakt bak je in een pan terwijl je voortdurend met je vork er in ‘prakt’. Doe dit tot je zeer kleine stukjes gehakt over hebt.
Gehakt nu mee in de saus doen en heeeeeeel lang laten pruttelen. Ik zou zeggen dat de saus toch minimum een uur moet opstaan. Langer is beter want dat zorgt voor een nog betere smaak.
De spaghetti kook je volgens de voorschriften op het pak.
Opdienen en indien gewenst afwerken met wat gemalen kaas.
Ps: Als je houdt van de smaak of als je na het maken van dit gerecht nog groenten over hebt kan je ook deze soep met wortel en selder eens proberen. Ook heel lekker!