Nu probeer ik normaal altijd goed op de hoogte te blijven van waar men kinderen mee bezig zijn maar blijkbaar lukt dat niet altijd… Gisteren gingen we naar de speelgoedwinkel om een cadeau voor iemand te kopen en ineens moesten ze alle twee absoluut een Fidget Spinner hebben.

Say what?! Ja, papa loopt blijkbaar achter want ondertussen weet ik dat een Fidget Spinner het hebbedingetje van 2017 is. Op school wordt er al een tijdje volop mee gespeeld maar ik kende het dus nog niet.

Ik dacht dat ze nog altijd in hun Gogo fase zaten maar je ziet, op de hoogte blijven is niet altijd evident.

fidget spinner

Wat is dat nu eigenlijk een Fidget Spinner?

Het is een gadget ongeveer zo groot als je handpalm. In het midden zit een soort rollement dat je dussen je duim en wijsvinger klemt en ondertussen kan je het ding razendsnel laten ronddraaien.

Leuk om zien maar blijkbaar kan je er heel wat meer mee!

Wat moet je doen met de Spinner?

Op Youtube heb ik de gekste filmpjes gevonden over deze nieuwe gadget maar ik denk dat voor beginners dit filmpje al meer dan voldoende zal zijn.

Ik heb het zelf ook al eens getest en het lijkt allemaal eenvoudiger dan het is. Oefenen is dus de boodschap!

Op zich vind ik het wel leuk. Ik heb liever dat ze buiten met dit spul zitten oefenen dan dat ze heel de dag voor de tv hangen! Op internet heb ik trouwens gelezen dat het ook een prima middel tegen stress is. We kunnen er misschien zelf ook nog iets mee.

Waar koop je een Fidget Spinner?

Gezien de populariteit vind je het waarschijnlijk in elke speelgoedwinkel. Wil je het online bestellen? Kan ook natuurlijk, bij Bol.com hebben ze tientallen verschillende modellen:

 

En? Spelen jullie kinderen ook al hiermee? En wat vinden jullie er van?