Koken Met Kids
fidget spinner

Spelen jullie kinderen ook met de Fidget Spinner?

Nu probeer ik normaal altijd goed op de hoogte te blijven van waar men kinderen mee bezig zijn maar blijkbaar lukt dat niet altijd… Gisteren gingen we naar de speelgoedwinkel om een cadeau voor iemand te kopen en ineens moesten ze alle twee absoluut een Fidget Spinner hebben.

Say what?! Ja, papa loopt blijkbaar achter want ondertussen weet ik dat een Fidget Spinner het hebbedingetje van 2017 is. Op school wordt er al een tijdje volop mee gespeeld maar ik kende het dus nog niet.

Ik dacht dat ze nog altijd in hun Gogo fase zaten maar je ziet, op de hoogte blijven is niet altijd evident.

fidget spinner

Wat is dat nu eigenlijk een Fidget Spinner?

Het is een gadget ongeveer zo groot als je handpalm. In het midden zit een soort rollement dat je dussen je duim en wijsvinger klemt en ondertussen kan je het ding razendsnel laten ronddraaien.

Leuk om zien maar blijkbaar kan je er heel wat meer mee!

Wat moet je doen met de Spinner?

Op Youtube heb ik de gekste filmpjes gevonden over deze nieuwe gadget maar ik denk dat voor beginners dit filmpje al meer dan voldoende zal zijn.

Ik heb het zelf ook al eens getest en het lijkt allemaal eenvoudiger dan het is. Oefenen is dus de boodschap!

Op zich vind ik het wel leuk. Ik heb liever dat ze buiten met dit spul zitten oefenen dan dat ze heel de dag voor de tv hangen! Op internet heb ik trouwens gelezen dat het ook een prima middel tegen stress is. We kunnen er misschien zelf ook nog iets mee.

Waar koop je een Fidget Spinner?

Gezien de populariteit vind je het waarschijnlijk in elke speelgoedwinkel. Wil je het online bestellen? Kan ook natuurlijk, bij Bol.com hebben ze tientallen verschillende modellen:

 

En? Spelen jullie kinderen ook al hiermee? En wat vinden jullie er van?

 

9 reacties

  1. Ik las op bol.com dat het ding al sinds 1992 ofzo bestaat. Best raar dat het dan opeens nu populair wordt toch? Ik vraag me af waar dat dan opeens vandaan komt. Het schijnt trouwens ook wel effect te hebben op volwassen als soort van stress reductie ding? Ik heb geen idee of dat werkt haha. Ik heb geen kinderen en de dingen nog niet zoveel in mijn omgeving gezien als ze populair lijken te zijn. Het lijkt me toch wel enigzins een tijdelijke hype weer. Dus Whats nxt?

  2. Ja, ook onze dochter speelt ermee, ze heeft ADD, dus is het voor haar concentratie heel erg goed. Maar ze heeft de spinner met klusjes zelf moeten ‘verdienen’ en mag hem alleen gebruiken onder toezicht, omdat je ook gevaarlijke berichten tegenkomt.
    Wij merken absoluut dat het haar rust geeft om ermee bezig te zijn. En het is gewoon een leuk ding, als je maar toezicht houdt.

  3. Ik zie ze inderdaad echt overal voorbij komen! Op zich een leuk ding, alleen wel onhandig in sommige situaties (lees: als ik aan het paardrijden ben en er kinderen aan de zijkant van de bak met dat ding in de weer zijn).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: