Spelen jullie kinderen ook met de Fidget Spinner?

Nu probeer ik normaal altijd goed op de hoogte te blijven van waar men kinderen mee bezig zijn maar blijkbaar lukt dat niet altijd… Gisteren gingen we naar de speelgoedwinkel om een cadeau voor iemand te kopen en ineens moesten ze alle twee absoluut een Fidget Spinner hebben.

Say what?! Ja, papa loopt blijkbaar achter want ondertussen weet ik dat een Fidget Spinner het hebbedingetje van 2017 is. Op school wordt er al een tijdje volop mee gespeeld maar ik kende het dus nog niet.

Ik dacht dat ze nog altijd in hun Gogo fase zaten maar je ziet, op de hoogte blijven is niet altijd evident.

fidget spinner

Wat is dat nu eigenlijk een Fidget Spinner?

Het is een gadget ongeveer zo groot als je handpalm. In het midden zit een soort rollement dat je dussen je duim en wijsvinger klemt en ondertussen kan je het ding razendsnel laten ronddraaien.

Leuk om zien maar blijkbaar kan je er heel wat meer mee!

Wat moet je doen met de Spinner?

Op Youtube heb ik de gekste filmpjes gevonden over deze nieuwe gadget maar ik denk dat voor beginners dit filmpje al meer dan voldoende zal zijn.

Ik heb het zelf ook al eens getest en het lijkt allemaal eenvoudiger dan het is. Oefenen is dus de boodschap!

Op zich vind ik het wel leuk. Ik heb liever dat ze buiten met dit spul zitten oefenen dan dat ze heel de dag voor de tv hangen! Op internet heb ik trouwens gelezen dat het ook een prima middel tegen stress is. We kunnen er misschien zelf ook nog iets mee.

Waar koop je een Fidget Spinner?

Gezien de populariteit vind je het waarschijnlijk in elke speelgoedwinkel. Wil je het online bestellen? Kan ook natuurlijk, bij Bol.com hebben ze tientallen verschillende modellen:

[bol_bestsellers limit=”6″ block_id=”bol_5914548edd546_bestsellers” cat_id=”10608″ name=”fidgetspinners” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

En? Spelen jullie kinderen ook al hiermee? En wat vinden jullie er van?

 

9 gedachten over “Spelen jullie kinderen ook met de Fidget Spinner?

 • 2 juni 2017 om 08:44
  Permalink

  Ik las op bol.com dat het ding al sinds 1992 ofzo bestaat. Best raar dat het dan opeens nu populair wordt toch? Ik vraag me af waar dat dan opeens vandaan komt. Het schijnt trouwens ook wel effect te hebben op volwassen als soort van stress reductie ding? Ik heb geen idee of dat werkt haha. Ik heb geen kinderen en de dingen nog niet zoveel in mijn omgeving gezien als ze populair lijken te zijn. Het lijkt me toch wel enigzins een tijdelijke hype weer. Dus Whats nxt?

  Beantwoorden
 • 2 juni 2017 om 08:46
  Permalink

  Ja, ook onze dochter speelt ermee, ze heeft ADD, dus is het voor haar concentratie heel erg goed. Maar ze heeft de spinner met klusjes zelf moeten ‘verdienen’ en mag hem alleen gebruiken onder toezicht, omdat je ook gevaarlijke berichten tegenkomt.
  Wij merken absoluut dat het haar rust geeft om ermee bezig te zijn. En het is gewoon een leuk ding, als je maar toezicht houdt.

  Beantwoorden
 • 2 juni 2017 om 09:00
  Permalink

  Ik zie ze inderdaad echt overal voorbij komen! Op zich een leuk ding, alleen wel onhandig in sommige situaties (lees: als ik aan het paardrijden ben en er kinderen aan de zijkant van de bak met dat ding in de weer zijn).

  Beantwoorden
 • 2 juni 2017 om 10:19
  Permalink

  Ik zie er zoveel mensen mee, ook mijn oppaskindjes. Daar heb ik het geprobeerd, en het is best relaxing om even mee te spelen, maar het kan natuurlijk ook heel erg afleiden haha.

  Beantwoorden
 • 2 juni 2017 om 14:49
  Permalink

  Ja ziet ze echt overal. Vind het wel geinig dat het helemaal zo’n hype is. Zelf heb ik er geen één 😉

  Beantwoorden
 • 2 juni 2017 om 18:39
  Permalink

  Dat ding is zo snel een hype geworden! Als ik in de stad loop zie ik zoveel kinderen, maar ook oudere tieners met zo’n spinner lopen. Ik snap het nut van zo’n ding echt nog niet, haha!

  Beantwoorden
 • 4 juni 2017 om 16:34
  Permalink

  Ik snap deze hype niet zo haha. Gelukkig is mijn dochter pas bijna drie dus die heeft dit niet

  Beantwoorden
 • 26 juli 2017 om 18:11
  Permalink

  Ja…hier ook en hij heeft nu twee al en als in de winkel zie, pak hij ook nog maar neee…nee… niet meer kopen. Maar nu stuk goedkoper. Toen boven 2 euro

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: