Stoofvlees met wortel en champignons

 

Stoofvlees is Vlaamser dan Vlaams!

In deze alternatieve versie zijn er wortels en champignons bij maar het blijft een topgerecht dat je met puree of zelfgemaakte frietjes moet eten.

 

Ingrediënten:

500 gram stoofvlees
zout
peper
bloem
1 ui
1 eetlepel suiker
1 wortel
250 gram champignons
1 blikje tomatenpuree
1 flesje donker bier

Hoe maak je stoofvlees:

Bestrooi 500 gram in blokjes gesneden stoofvlees met peper en zout en doe er wat bloem over.

Bak het vlees rondom bruin in hete boter en schep het daarna uit de pan.

De ui snij je in ringen en die bak je in een tiental minuutjes bruin in de pot. Doe er 1 el suiker bij.
Snij de wortel in schijfjes en doe die er ook bij. De champignons snij je in kwarten en die gaan ook mee in de pot.

Stoof alles al roerend aan tot de champignons zacht zijn en doe er een klein blikje tomatenpuree en een flesje donker bier bij.

Dit mengsel moet nu min. 2 uur op het vuur staan.

Ik doe altijd iets langer dan een uur met het deksel op zodat het goed zacht wordt en dan de rest van de tijd zonder deksel zodat de saus indikt.

Stoofvlees met wortel en champignons

 

Wist je dat er ook een Ierse versie bestaat van stoofvlees? Ja hoor, kijk maar eens naar dit recept voor Irish Stew.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: