Super Spaghetti Saus

Spaghetti saus maken is een specialiteit op zich. Er zijn mensen die altijd een lekkere saus maken en er zijn mensen die nooit een lekkere saus maken. Er zijn mensen die enkel ajuin en gehakt er bij doen en er zijn mensen die alle overschotjes uit de frigo er bij doen.

Na jaren experimenteren zijn wij er nu uit wat echt dé allerbeste spaghettisaus ter wereld is.

Hieronder vindt u een stappenplan om deze Super Spaghetti Saus te maken:

Ingrediënten voor de beste spaghettisaus:

2 uien
3 teentjes look
3 paprikas ( 1 geel, 1 groen, 1 rood)
1 bakje champignons
1 blik gepelde tomaten
1 blik passata
500 g gehakt
laurier, peper, zout, cayennepeper, basilicum, provencaalse kruiden, oregano

 

Bereidingswijze voor super spaghetti saus:

Snipper de ui en plet de look. Laat ondertussen een klont boter en wat olijfolie warm worden in een pot.

Doe de ui en de look erbij om aan te stoven.

Look en Ajuin aanstoven

Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes en doe die er bij.

Paprika er bij doen

Snij de champignons in schijfjes en doe die er ook bij.

Champignons er bij doen

Bak het gehakt in een aparte pan. Prak met je vork in het gehakt tot je een hele pan fijne sliertjes hebt. Als dat klaar is mag je het gehakt in de pot doen.

Gehakt er bij doen

Nu mag je de tomaten en passata er bij doen.

spaghetti saus

 

Nu moet je enkel nog alles goed kruiden! Je maakt een grote pot saus dus genoeg kruiding is van groot belang. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn met de cayenne peper maar voor de rest mag je je gerust laten gaan.

HEEL BELANGRIJK:

Als de saus naar smaak is, moet je ze minstens 1 uur op het vuur laten staan.

Ziezo, vanaf nu kan jij ook de beste spaghetti saus ter wereld maken!

Lekker? Niet lekker? Laat het weten in de commentaren hieronder.

 

14 gedachten over “Super Spaghetti Saus

  • 27 september 2017 om 11:50
    Permalink

    Heerlijk recept zonder poespas. Hier in huis wordt de saus ook altijd zelf gemaakt en dat is gewoon veel lekkerder en minder zout.

    Beantwoorden
  • 27 september 2017 om 12:33
    Permalink

    Zoals de Italianen doen: zelf dus! Zij doen het dan niet met gehakt (hebben ze wel maar dat is ragout en niet standaard) maar het zelf maken is daar een must. Ikzelf ben niet zo van de rode sausen maar de mannen in mijn huishouden wel, die zouden dit heerlijk vinden!

    Beantwoorden
  • 27 september 2017 om 12:54
    Permalink

    Ik zal het eens klaarmaken. Lang geleden dat ik Italiaans heb gegeten. Ik houd niet zo heel erg van pasta maar soms kan ik er plots trek in hebben.

    Beantwoorden
  • 27 september 2017 om 16:08
    Permalink

    Oh lekker! Je hebt zo weinig nodig voor een spaghettisaus, maar juist dat maakt het zo lekker.

    Beantwoorden
  • 27 september 2017 om 18:45
    Permalink

    Dat is ook precies het recept zoals ik hem altijd maak! Je brengt me trouwens wel op een idee, ik kan morgen wel weer eens een dikke pan vol gaan maken!

    Beantwoorden
    • 27 september 2017 om 19:27
      Permalink

      Ja, dat is lang maar ik vind dat de spaghettisaus dan net iets beter smaakt. Als je het minder lang laat opstaan is het ook goed hoor.

      Beantwoorden
  • 28 september 2017 om 09:01
    Permalink

    Ik doe ook deze recept maar dan zonder champignon (wel courgette en aubergine)

    Beantwoorden
  • Pingback: Alles mooi in de prullenbak - Koken Met Kids

  • 11 december 2022 om 10:42
    Permalink

    Je moet ook eens proberen om er gerookte spekblokjes bij te doen. Heerlijk. En een kleine tip uit het geheime truckjesboek: Als je wilt dat de smaken van je groenten etc extra naar boven komen.. Doe er een klein theelepeltje cacao bij (échte cacao, niet van die oplosbrol).

    Beantwoorden
    • 21 december 2022 om 08:37
      Permalink

      Spekjes klinken heerlijk! Dat van de cacao wist ik niet, ga ik proberen! Bedankt voor de tip!

      Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: