Tijgerpizza

Deze tijgerpizza is een mooi voorbeeld van hoe je met een beetje creativiteit een nog lekkerdere pizza kan maken!

Hier hebben we gekozen voor een tijger te maken maar natuurlijk kan je eender welke vorm maken die je maar wil.

Zo maak je een tijgerpizza:

Ingrediënten pizzadeeg:

# 200 gr bloem
# 10 gr gist
# snuif zout
# 1,25 dl water
# 3a4 el olijfolie

Meng het lauwe water met de gist en meng dit alles onder de bloem. Voeg zout en olijfolie toe. Het deeg mag niet te nat worden (anders valt het ook niet meer goed uit te rollen).
Laat het deeg 20 minuten rijzen en rol het uit. Maak bolletjes per portie. Laat een tweede keer rijzen
Rol de bolletjes uit tot een ronde vorm.

Ingrediënten voor op de tijgerpizza:

tomatensaus
gemalen kaas
twee groene olijven
salami
bieslook

Bereidingswijze:

Maak eerst het hoofd van de tijger. Dat doe je door een ronde te maken die bovenaan afgeplat is.

Dan plak je bovenaan twee kleine rondjes erbij, dat worden de oren.

Nu moeten we eerst de tomatensaus erover doen. Over de tomatensaus gaat de gemalen kaas.

Snij de salami in vormpjes: ogen, oren, neus, mond, enz. Deze vormpjes komen boven op de gemalen kaas.

Nu enkel nog de olijven op de ogen leggen en de bieslook als snorharen.

Nu de pizza de oven in tot hij mooi bruin ziet en ….. GGGGRRRRR Smullen maar!

 

tijgerpizza

Wat denken jullie er van? Ziet hij er goed uit of niet? Als je zelf nog leuke ideetjes hebt laat het dan gerust weten in de commentaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: