Tomatensoep

 

Een klassieker onder de soepen en een topper bij de kids: tomatensoep!

Dit is naar het recept van Piet.

Ingrediënten voor tomatensoep: 

1 ui
1 aardappel
6 grote tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel ketchup
2 eetlepels room
zout en peper
1 blokje groentenbouillon
vetstof
175gr gehakt
bloem

 

Hoe maak je tomatensoep:

Snij de ui en de aardappel in stukjes
Snij de tomaten in stukjes
Stoof ui en aardappel goed aan in de vetstof
Doe er de tomaten en de tomatenpuree bij
Giet er ongeveer 1,2 liter water op en het bouillonblokje en laat 20 minuten doorkoken
Mix en zeef de soep, zodat er geen velletjes meer overblijven
Doe de ketchup erbij
Rol de balletjes, haal ze door bloem, schud ze goed af en doe ze bij de soep
Laat de soep dan nog een 5 minuutjes doorpruttelen

Tips

Gebruik heel veel tomaten en geen groene groenten
Pas op als je verse bouillon gebruikt. De soep wordt dan vlugger zuur
Zeef de soep. De velletjes en pitjes maken het er niet lekkerder op
Voor de kleur en smaak voeg je tomatenketchup en tomatenpuree toe
De room voeg je vlak voor het opdienen bij voor een kleurtwist. Dit is uiteraard facultatief

 

 Tomatensoep

 


Een reactie op onze recepten wordt erg gewaardeerd.


 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: