Worteltjes pasta
Deze verrassende worteltjes pasta is bijzonder lekker en heel gezond!
Wortelen zijn goed voor de ogen en voor de huid en ze zijn een bron van vitamine A, B, C én E.
Look is een zeer goede anti-oxidant en is o.a. goed tegen infecties, het verlaagt je cholesterol en het bevordert de bloedsomloop.
Room… ja, dat is iets minder maar dat weegt niet op tegen de rest 🙂
Ingrediënten voor worteltjes pasta:
400 g spaghetti
350 g wortelen
2 uien
4 teentjes knoflook
olie
peper & zout
250 ml room
een beetje ketchup
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Maak de wortelen schoon snij ze in hele fijne reepjes.
Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook.
Voeg de geraspte wortel toe en laat deze 5 minuten meebakken. Constant roeren zodat er niks kan aanbranden.
Doe de room erover en laat nog zeker 5 minuten uitkoken. Roer er ook een flinke scheut ketchup door. Dit is een beetje voor de smaak maar vooral voor de kleur.
Bijkruiden met peper en zout.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Als de pasta klaar is giet je hem af en schep je hem op.
Een goede lepel worteltjes saus erboven en opdienen.
Naar keuze bestrooien met geraspte kaas.