Zelf cervela worst bakken
Dit receptje gaat over één van de meest verkochte spullen in de frituur: de gebakken cervela.
Logisch dat dit veel verkocht wordt want het is natuurlijk ook superlekker!
Je moet echter helemaal niet naar de frituur om deze lekkernij te maken want je kan het ook perfect zelf. In de supermarkt of bij de slager verkopen ze ook cervela worsten en die frituur je dan lekker zelf bij je thuis.
Als je in Belgie spreekt over een cervela weet iedereen direct wat je bedoelt maar wisten jullie dat men in Nederland spreekt over een cervelaat worst?
Bereidingswijze:
Snij met een scherp mes in het rode vel en haal het van de worst.
Snij de worst in drie gelijke stukken en snij ze overlangs halfdoor.
Maak nu in elk stuk nog kruiselingse inkepingen.
Doe in een frietpot tot ze boven komen drijven.
De meest bekende manier van opdienen is met frieten en mayonaise maar toen ik onlangs vroeg aan de kinderen wat ze bij hun cervela wilden eten zeiden ze pasta…
Cervela is echt niet hetzelfde als de NLse cervelaatworst! Lijkt er niet eens op….Al eens cervelaat in de friteuse gegooid….? Niet doen!
Nee klopt dit is de echte belgische cervela, nl cervelat in België wordt gewoon salami genoemt