Ingrediënten:

Zelfgemaakte fish sticks

een paar filets van witte vis
eiwitten
bloem
paneermeel
peper
zout

 

 

 

 

Bereidingswijze:

•Zet drie schaaltjes klaar. Vul het eerste met wat bloem, het tweede met de losgeklopte eiwitten en het laatste met een portie paneermeel.
•Voeg wat peper en zout toe aan de eiwitten en meng even.
•Neem de visfilets en snij ze in reepjes. Zo haal je uit elke filet zoveel mogelijk reepjes.
•Paneer elk reepje vis. Haal het eerst even door de bloem en klop er zachtjes op. Wentel de vis vervolgens door het gekruide eiwit en tenslotte door het paneermeel.
•Verhit de olie in de friteuse op 180°C.
•Bak de reepjes vis goudbruin in de hete olie. Bak niet teveel reepjes vis in één keer, zodat ze niet samenklitten in de frietketel. Laat de visreepjes even uitlekken op een vel keukenpapier.

Heerlijk om op te eten met zelfgemaakte tartaar saus!