Zelfgemaakte lasagna

Deze zelfgemaakte lasagna is een echt top gerechtje! Ik weet niet juist meer of ik het recept nu van Jeroen Meus of SOS Piet heb gebruikt maar dat maakt eigenlijk niet uit, het belangrijkste is dat het heel lekker is. Er kruipt wel wat werk in maar je krijgt er wel iets voor in de plaats!

Ingrediënten voor zelfgemaakte lasagna:

500 gram gehakt
1 grote ui
1 pak lasagnabladeren (witte)Zelfgemaakte lasagna
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1,5 deciliter room
geraspte kaas
peper en zout
paprikapoeder
knoflookpoeder
basilicum

Voor de bechamelsaus:

1 liter melk
bloem
boter
peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze zelfgemaakte lasagne:

Bak en plet het gehakt in de pan en bak daarna de fijngesneden ui mee.

Voeg peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en basilicum toe en bak dit goed door.

Voeg nu de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en laat dit goed in het gehakt trekken.

Laat dit alles een tien minuten op een zacht vuurtje doorpruttelen.

Ondertussen maak je de bechamelsaus:

Laat ongeveer 100 gram boter in een steelpannetje smelten. Voeg bloem erbij tot het een droge massa wordt en begin de melk en beetje bij beetje aan toe te voegen tot je een mooie gladde witte saus hebt.

Afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en voor het een mooie gladde saus te houden, nog een klein nootje boter eraan toevoegen.

Voeg bij de tomatensaus de room toe, maar laat dit niet meer koken (anders schift de room).

Vet nu een braadslede in en begin met een bodem bechamelsaus erin te scheppen, daarbovenop een laag tomatensaus, dan volledig bedekken met lasagnabladeren. Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag voeg je bij de resterende bechamelsaus geraspte kaas en je schept dit uit. Bestrooi de bovenkant met gemalen kaas en doe er aluminiumfolie over.

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en plaats de schaal ongeveer een half uurtje in de oven. Laat dan 10 minuten doorverwarmen zonder de folie en strooi nog een klein beetje geraspte kaas er bovenop.

Afwerken met nog een klein beetje basilicum en opdienen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: