Aardbeientaartjes met kiwi
Ingrediënten:
Deeg:
1 ei
1 dessertlepel water
2 pakjes (318 gr) diepvries bladerdeegtaartvormpjes, ontdooid
Aardbeienvulling:
5 eetlepels aardbeienjam
2 bakjes verse aardbeien, in plakjes
Kiwisaus:
4 kiwi’s, geschild en zaad verwijderd
2 el honing
Topping:
125 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
1 dessertlepel poedersuiker
Bereidingswijze:
1. In een kom ei en water opkloppen. De taartvormpjes van bladerdeeg met het eimengsel insmeren en de bodempjes volgens de gebruiksaanwijzing afbakken.
2. In een sauspan op een laag vuur de jam smelten. Van het vuur halen en de plakjes aardbei erdoor roeren.
3. In een keukenmachine kiwi en honing tot een gladde saus mengen. In een grote kom room en suiker tot stijve pieken kloppen.
4. De taartvormpjes vullen met aardbeien, kiwisaus erover druppelen en afmaken met een schep geslagen room. Serveren.