Creme Brulee
Dit is een klassieker waar niet alleen de kinderen van gaan smullen!
Ingrediënten voor een Creme Brulee:
6 eierdooiers
75gr fijne kristalsuiker
5dl room (vetgehalte 40 procent !!)
5dl melk ( geen magere!!)
1vanillestokje opengesneden
donkere kandijsuiker
Bereidingswijze van Creme Brulee:
De eierdooiers en de suiker kloppen met de mixer. De kom zet je ondertussen in een au-bain-marie en je mixt tot je een dik lint hebt. Als dit zo is haal uit de bain-marie en zet opzij.
vervolgens doe je de melk en de room in een kookpot met het vanillestokje en laat je dit aan de kook brengen.
Haal het vanillestokje nu uit de melk.
Al KLOPPEND doe je nu de melk en de room BEETJE BIJ BEETJE bij de eierdooiers.
(doe dit niet in een keer anders heb je klonters!!!)
Als alle melk en room ondergeklopt zijn, zet je je kookkom in koud water en klop je verder tot het is afgekoeld.
Nu alles in vuurvaste potjes doen en gedurende 45min op 140 graden in de oven laten binden.
TIP: hogere potjes zijn gemakkelijker dan brede.
Laat alles nadien nog een nachtje in de koelkast staan (dus… dag op voorhand maken!)
Voor het opdienen doe je er de kandijsuiker op en brand die met een gasbrander. Door het in de oven te grillen wordt het terug te warm en is het minder lekker.
Wij steken veel tijd in deze site.
Reacties op de recepten worden erg gewaardeerd.