Ingrediënten:

  • bladerdeeg
  • 450 gram spinazie (vers of diepvries)
  • boter om in te vetten
  • bloem om te bestuiven
  • 4 eieren
  • 1 blikje cocktailworstjes
  • zout en peper
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • springvorm (van 22 of 24 cm doorsnee)
  • vork
  • mengkom
  • garder

 

Bereidingswijze:

Kook de spinazie even of verwarm de bevroren spinazie.
Zet de oven op 225 ºC (de gasoven op 5) en denk aan je ovenwantschoenen. Laat je vader of moeder hierbij helpen!
Leg de bladerdeeg in de vorm en prik er gaatjes in met een vork.
Klop de eieren in de mengkom los en meng ze met de warme (afgegoten) spinazie, wat zout en peper, de helft van de kaas en de worstjes.
Vul de vorm met het mengsel en strooi de rest van de kaas erover.
Bak de taart in 60 minuten gaar.