Mickey Mouse taart

Dit receptje komt van de site van Dr. Oetker dus de ingrediënten zijn ook van hen. Je kan deze uiteraard vervangen door ingrediënten die je zelf graag gebruikt.

 

Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd)
Gasoven: Stand 3 (voorverwarmd)
Baktijd: ca. 35 minuten

Ingrediënten:
Voor het deeg:
6 eieren
180 g suiker
40 g gesmolten boter
4 eetl. hazelnootcrème
180 g gezeefd meel

Om te bestrijken:
een beetje kersenconfituur

Voor de vulling:
3/8 l room
3 eetl. hazelnootcrème
2 eetl. poedersuiker
2 zakjes Klop-Fix

Bestrooien en versiering:
wat chocolade hagelslag
200 g marsepein
2 hostiebladen
100 g chocolade glazuur
een beetje rum

Springvorm met 24 cm diameter

Bereiding:
Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de boter bij de hazelnootcrème en meng dit samen met het meel onder het eimengsel.

Giet het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm en strijk dit glad. Schuif de bakvorm gedurende ongeveer 35 minuten in het onderste deel van de oven.

Snijd de afgekoelde taart 3 maal horizontaal door. Bestrijk de taartbodem met confituur en plaats de tweede taartschijf hierop. Klop voor de crème de room, de hazelnootcrème, de poedersuiker en de Klop-Fix stijf. Bestrijk de taart met ¾ van deze crème en plaats de laatste taartschijf hierop. Bestrijk de rand van de taart met de overgebleven crème en versier deze met chocolade hagelslag. Plaats de taart in de koelkast.

Rol voor de versiering de marsepein uit op een met poedersuiker bestrooid werkblad en snij met behulp van de rand van de springvorm een cirkel (24 cm diameter) uit. Leg deze cirkel op de taart.

Snijd uit de hostiebladen de ogen en de oren. Laat de glazuur vloeibaar worden. Bestrijk de oren met glazuur en steek deze tussen de bovenste taartschijf en de marsepeincirkel. Meng een beetje glazuur met wat rum tot het dikvloeibaar is en doe dit in een spuitzakje. Vorm hiermee omtrekken van de neus, de ogen en het gezicht en vul dit op met de rest van het glazuur.

Dr. Oetker producten:
Dr. Oetker Klop Fix

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: