Stippen soep met bloemkool
Ingrediënten:
2 bolletjes kervel
1 bloemkool
1 preiwit
1 rode paprika
2 eetl. boter
2 dl. Alpro soya cuisine
2 eetl. bloem
1,2l kippenbouillon
1 eetl. olijfolie.
peper en zout
Bereidingswijze:
Soep:
Snij de bloemkool in roosjes en snij het preiwit in grote stukken. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij hem in blokjes.
Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de prei twee minuten. Bestrooi dit met bloem en roer goed.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en overgiet met de bouillon. Laat 15 min. koken en mix alles tot een gladde soep.
Stipjes:
Breng ondertussen de Alpro soya cuisine aan de kook in een klein pannetje. Doe de kervelbolletjes er in, laat ze smelten en mix het glad.
Gooi nu de stukjes paprika in wat olijfolie en laat ze bakken gedurende een 3tal minuten. Kruiden met peper en zout en overgieten met Alpro soya cuisine en mixen tot een glad geheel.
Deze sausjes gebruik je om stippen te maken in de soep.
Wist je dat?
Als je stippen in een andere kleur wil, moet je andere groentjes gebruiken: gele paprika, rode biet, wortelen, enz. Groentjes gaarkoken en mixen met 1dl room tot je een glad mengsel hebt.