Bloemkool Kroket
Iedereen wil graag dat zijn kinderen veel groenten eten want daar worden ze lekker sterk van! Alleen… Soms heb je echt gewoon meer zin in iets heel lekkers dan in saaie groenten.
Met deze Bloemkoolkroket los je dat zo op! Varieer ook met worteltjes, broccoli, enz.
Ingrediënten:
aardappelpuree
gepureerde bloemkool
paneermeel
losgeklopt ei
gemalen kaas
Bereidingswijze:
Maak op voorhand je puree en kook je bloemkool. Alletwee kruiden naar smaak. Zorg er wel voor dat je ‘vaste’ puree hebt want je moet er zo meteen balletjes van kunnen maken.
Doe de bloemkool in een maatbeker en pureer ze met een vork. Als ze fijn genoeg is kan je de puree en wat gemalen kaas eronder mengen.
Van dit mengsel rol je grote of kleine balletjes. Dit is volledig hoe je het zelf wil!
De balletjes haal je eerst door een losgeklopt ei en nadien door het paneermeel. Zorg er wel voor dat er overal meer dan genoeg paneermeel blijft plakken.
Balletjes nu nog een drietal minuten in de frietpot en smullen maar!
Je zal zien dat je door de combinatie van bloemkool, puree en gemalen kaas een heerlijk smeuïg kroketje krijgt.