Bloemkool soep
Ingrediënten voor bloemkoolsoep:
1 bloemkool
1 preiwit
1 aardappel
1ui
2,5 liter kippenbouillon
boter
peper en zout
(room)
(garnaaltjes)
(waterkers)
Bereidingswijze van bloemkool soep:
Snij de ui en de preiwit grof. Spoel de bloemkool en snij ze in stukken. Schil de aardappel en snij hem ook in stukken.
Laat boter smelten in een grote pot en stoof daarin de groenten aan. Niet laten aanbakken!
Na een tijdje blus je de groenten met de kippenbouillon. Laat dit nu nog een 20 tal minuten koken.
De soep fijn mixen en afkruiden met peper en zout.
Liefhebbers kunnen hun bord afwerken met wat room, wat garnaaltjes en wat waterkers!
(ik heb de ingrediënten tussen haakjes gezet omdat het zonder ook perfect kan en omdat sommige kinderen misschien niet gek zijn van garnalen of waterkers)