Ovenschotel met asperges en spinazie
Waarschijnlijk ga je niet veel kinderen gelukkig maken als je zegt dat er ’s avonds asperges op het menu staan.
Jammer want dit typisch Belgisch produkt is superlekker en maar een bepaalde periode verkrijgbaar. Met dit recept proberen we van het witte goud te serveren in een ‘kindvriendelijk’ jasje.
Kan ook voor vegetariërs want er komt geen vlees aan te pas.
Ingredënten:
500 g asperges
750 g verse spinazie
1/2 l kaassaus
50 g gemalen kaas
Bereidingswijze:
Kook eerst de geschilde asperges zo’n 12 tot 15 minuten. Verwarm de oven in ondertussen op 200 graden.
Roerbak de spinazie en laat de groente slinken en het vocht verdampen. Maak de kaassaus en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal. Schep de spinazie op de asperges in de ovenschaal en verdeel vervolgens de saus erover.
Nu bestrooi je het gehaal nog met gemalen kaas en het kan in de oven.
Na een tiental minuten heb je een ovenschotel met een mooi kaaskorstje en is het klaar om op te dienen.