Broccoli soep met ham en kruidenkaas

 

 

ingrediënten:

 

  • broccoli
  • prei
  • uien
  • 1 teentje look
  • l groentebouillon
  • 100 g verse kruidenkaas met look en tuinkruiden
  • 200 g gekookte ham (dikke snee of in blokjes)
  • verse laurier
  • verse tijm
  • 1 klontje boter of wat olijfolie

 

 

bereidingswijze:

 

  • Versnij de prei grof. Gebruik ook gerust een deel van het groen van de prei. 
     
  • Snij de broccoli in roosjes. Snij ook de steeltjes van de groente in stukjes, want ze bevatten veel smaak.
     
  • Was de prei en de stukjes broccoli in ruim water, zodat er geen zand of aarde  achterblijft.
     
  • Verzamel de groenten in een vergiet en laat ze uitlekken.
     
  • Verhit een ruime stoofpot of een soepketel op matig vuur. Giet er een scheutje olijfolie in. 
     
  • Pel de uien en de look. Snij de groenten grof. 
     
  • Stoof de uien en de look in de olijfolie. Roer regelmatig en laat de uien niet bruin worden. 
     
  • Hou enkele kleine broccoliroosjes opzij. De rest van de broccoli en de stukken prei mogen de pot in. Laat alles enkele minuten stoven en roer de groentemengeling regelmatig even om.
     
  • Schenk de groentebouillon bij de groenten.
     
  • Laat de soep een half uurtje sudderen op een zacht vuur.
     
  • Verwijder het bouquet garni en mix de soep grondig. Voor een fijner resultaat kan je de soep ook zeven.
     
  • Schep de kruidenkaas in de soep en mix alles nog even.
  • Snij de gekookte ham in kleine kubusjes.

 

afwerking:

 

  • Strooi in elke soepkom of -bord een portie hamblokjes. Schep er ook telkens een beetje verse kruidenkaas bij.
     
  • Schenk er de warme broccolisoep over.

 

 

 Broccolisoep met ham en kruidenkaas

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: