Koken Met Kids

Fish and Chips

 

Ingrediënten:

600 g witte vis
zeezout
1/2 citroen – uitgeperst
750 g (rode) aardappelen (Roseval)
5 eetlepels olijfolie of vloeibare margarine
75 g volkorenmeel
1/2 eetlepel paprikapoeder (mild of pikant)
1 eetlepel gedroogde oregano

 

 

 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de ovengrill voor. Snijd de vis in 12 gelijke stukken en wrijf ze in met citroensap, zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat de stukken vis 5 minuten liggen.

Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in dunne parten. Meng de aardappelparten in een lage ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, zeezout en peper en schuif ze 15 cm onder het hete grillelement. Rooster de aardappelen in 10-15 minuten gaar en goudbruin, schep ze regelmatig om.

Meng in een diep bord het volkorenmeel met het paprikapoeder en de oregano. Wentel de stukken vis erdoor en druk het meel goed aan.

Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukken vis op matig hoge stand in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze af en toe. Leg de stukken vis als de originele fish & chips op stukken bakpapier op een krant of natuurlijk gewoon op borden en schep de aardappelen ernaast.

 

Met dit recept eten zelfs de kids die normaal geen vis lusten gretig mee.

 

Laat weten via de comments hieronder wat jullie er van vinden!

 

 

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: