Honing bananen
Ingrediënten:
2 rijpe bananen
1 eetlepel zachte, bruine suiker
1 citroen
vloeibare honing
Bereidingswijze:
Om te beginnen scheur je 2 stukken zilverpapier af, groot genoeg om een banaan in te rollen. Leg verder een schoteltje en een rasp voor de citroen, een mesje, een citroenpers en een lepeltje klaar. Zet dan ook nog de oven op 225 ºC (de gasoven op 5) en denk aan je ovenwantschoenen. Laat je vader of moeder hierbij helpen!
Trek de schil van de bananen en leg op ieder stuk folie een banaan. Strooi de suiker erover.
Was de citroen goed onder de koude kraan en rasp boven het schoteltje een beetje schil eraf. (alleen het geel van de schil gebruiken, hoor!) Snijd de citroen dan doormidden en pers een helft uit.
Strooi op elke banaan de helft van de citroenschil en sprenkel er ook een beetje sap overheen.
Doe over elke banaan nog een beetje vloeibare honing.
Rol de folie nu om de bananen heen en draai de uiteinden stevig dicht. Leg de plakjes in de oven, ze moeten ongeveer 10 minuten bakken.
Neem de pakjes met je ovenwantschoenen aan voorzichtig uit de oven (die is heet) en maak ze open.
Deze honingbananen mogen op de folie worden opgediend.