Jamie’s Cheeseburger
Kinderen (en volwassenen) zijn dol op hamburgers!
Gelukkig wil dat niet zeggen dat je elke week naar de Quick of McDonalds moet lopen. Eens je kids deze hamburger hebben gegeten willen ze nooit meer van die fastfood!
Ingrediënten voor een cheeseburger
250 gram rundergehakt
1/2 rode ui
1 ei
25 gram paneermeel
1/4 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel komijnepoeder
1/2 theelepel dijon mosterd
1/ theelepel oregano
25 gram parmezaanse kaas
3 zure pepers uit pot
50 gram cheddar kaas
1 grote rijpe tomaat
1 kleine krop sla
2 hamburger broodjes
olijfolie
zeezout
zwarte peper
Bereidingswijze cheeseburger
-pel de rode ui en snij een paar ringen eraf en bewaar deze.
-doe de rest van de rode ui in de keukenmachine en mix tot deze fijn is.
-voeg de eidooier van het ei toe in de keukenmachine
-voeg de chilipoeder, komijnepoeder, oregano, paneermeel en Dijon mosterd toe en mix het geheel.
-voeg de gemixte ingrediënten toe aan het gehakt in een kom en kneed het met de handen goed door elkaar.
-voeg zwarte peper en zeezout toe.
-draai van het gehakt twee evengrote gehaktballen en druk ze dan plat.
-bedek de hamburgers met krimpfolie en leg ze in de koelkast, zodat je verder kunt gaan met de rest bereiden.
-verhit een pan met olijfolie
-snij de topjes van de groene pepers uit pot en snij ze in de lengte doormidden
-snij de tomaat in plakjes
-rasp de cheddar kaas
-plaats de hamburgers in de pan met hete olijfolie en keer ze elke minuut (totale baktijd circa 10-15 minuten)
-plaats de hamburgerbroodjes 5 minuten in de voorverwarmde oven.
-beleg de hamburgerbroodjes met de gewassen sla, hamburger, tomatenschijven, doormidden gesneden pepers en de cheddar kaas.