Komkommersoep met dille

 

Ingredienten voor 8 Personen:

– 3 gewassen komkommers (grof gesneden)
– 3 grote uien (in blokjes)
– 1 prei (in ringen)
– 2 eetlepels bloem
– 3 kippenbouillonblokjes
– 200 ml volle melk
– 1 eetlepel gehakte dille
– zout en peper van de molen
– 2 L water

Bereidingswijze:

Snij de prei en de ajuinen in ringen en stoof ze in wat boter. De komkommers grof snijden enerbij stoven. De bloem toevoegen en even laten trekken.

Blussen met 2 liter water en de bouillonblokjes toevoegen. Een half uurtje laten koken en fijn mixen. Door een zeef drukken en op smaak brengen met peper en zout.

Vlak voor het serveren de dille en de melk toevoegen.

Komkommersoep met dille

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: