Amerikaanse Applepie
Hulpmiddelen: Recept voor en ronde bakvorm van 24 cm doorsnee
Ingrediënten:
100 gram bruine basterdsuiker
200 gram roomboter
1 ei
300 gram patentbloem
Iets kaneel
Iets citroensap
4 grote goudrenetten (geschild en aan plakjes. gesneden)
200 gram gehakte en gebrande walnoten
Bereidingswijze:
Wrijf de boter glad
Meng de suiker er door
Dan het ei erdoor Iets kaneel met iets citroen erdoor
Dan de bloem erdoor werken
Maak hiervan een deegje
Laat het even opstijven
Rol het deeg daarna uit
Vul hiermee de beboterde bakvorm
Meng de stukjes appel met wat kaneel en de gehakte walnoten
eventueel nog wat bruine basterdsuiker en wat rozijnen
Rol nog wat deeg uit om deze aan reepjes over de appel te leggen
Bak de appeltaart in een voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten mooi lichtbruin gaar
Serveer de appeltaart eventueel warm