Bananen pannenkoeken

 

Van waar dit recept exact komt weet ik niet maar blijkbaar kan je in Indonesië en Bali deze pannekoekjes eten als ontbijt.

Uiteindelijk is het simpel, je combineert twee lekkere dingen (bananen en pannekoeken) en maakt daar iets nieuw mee!

 

Ingrediënten:

130g bloem
30g vanille suiker
30g suiker
1 mespuntje zout
1 el olijfolie
2 eieren
4 dl melk
2 bananen

 

Bereidingswijze:

Doe bloem (bakmeel) in een grote kom. Doe de suiker, de vanillesuiker en het zout erbij en roer alles eens goed door elkaar. Er mogen geen grote brokken meer inzitten. 

Doe nu ook de lepel olijfolie erover. 

Maak in het midden een kuiltje en doe daar de eieren en de helft van de melk bij.

Alles goed roeren tot je een stevig beslag krijgt.

Roer nu de rest van de melk erbij zodat je ene lopend beslag krijgt.

Snij de bananen in zeer fijne blokjes en prak die door het beslag. 

Laat alles voor het bakken nog een 15tal minuten rusten.

 

Neem een kleine koekenpan en laat daarin wat boter smelten. Doe een lepel beslag erin en laat goed langs twee kanten bakken.

 

Deze pannekoekjes zijn heerlijk met suiker en/of een bolletje ijs.

 

Bananen pannekoek

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: