Basisrecept voor Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes:
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
Basisrecept voor cupcakes:
Haal de boter en eieren op tijd uit de frigo zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Snij de boter in blokjes en meet alles van te voren af met een maatbeker en weegschaal.
DENK ER AAN: bij gebak altijd goed afmeten.
Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe. Voeg de suiker niet in 1 keer toe aan de boter, maar doe het beetje bij beetje.
Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg nu één voor één de eieren toe. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid.
Voeg nu beetje bij beetje het bakmeel toe en mix telkens de massa met de mixer.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens alles goed door elkaar.
Het beslag is nu klaar en je kan nu je papieren bakvormpjes beginnen vullen. Als je een bakplaat speciaal voor cupcakes hebt doe je de papieren vormen daarin.
Zorg dat de vormpjes niet meer dan 3/4de gevuld zijn want ze gaan nog stijgen.
20 minuten in een oven van 170 graden zou genoeg moeten zijn.
Als je met een tandenstoker in het midden van een cakeje prikt en er blijft niks plakken zijn ze klaar.
Dit is echt puur basis, je kan dit recept gebruiken om allerlei zaken toe te voegen: chocoladesaus, stukjes fruit, enz.