Is Lupin op Netflix geschikt voor kinderen?

Dé nieuwe hit op Netflix is Lupin. Het is nog maar een paar dagen uitgekomen en staat al direct helemaal vooraan in de TOP 10. Lupin is een Franse serie met in de hoofdrol Omar Sy. Wij hebben het al bekeken en hebben dan ook het antwoord op de vraag “Is Lupin op Netflix geschikt voor kinderen?”.

is lupin op netflix geschikt voor kinderen

Wat vonden wij van Lupin?

Mijn oudste zoon is 13 en de jongste 11. We hebben de serie samen gezien en we vonden het allemaal heel goed!

Assane is het hoofdpersonage. Hij is een vlotte dertiger die op 14 jarige leeftijd wees werd nadat zijn vader zelfmoord pleegde in de gevangenis. Zijn vader werd onterecht beschuldigd van een diefstal en kon daar niet mee leven.

Het laatste cadeau dat Assane van zijn vader kreeg was een boek van Arsène Lupin, een gentleman meesterdief. Assane gaat helemaal op in het boek en treedt in de voetsporen van Lupin.

Conclusie

Dit is echt een familie serie. Er komt amper geweld in en al helemaal geen sex. Prima voor alle leeftijden dus. Het zou kunnen dat de kinderen de subtiele humor die in de serie zit niet helemaal verstaan maar dan nog is het voor hen fijn om naar te kijken.

Het enige nadeel vonden wij dat er slechts 5 afleveringen op Netflix staan momenteel. Wij hopen dan ook dat het vervolg niet te lang op zich laat wachten!


Heel de serie draait zo een beetje over de avonturen van gentleman meesterdief Lupin. Alle boeken zijn uiteraard terug te vinden in het Frans maar in het Nederlands heb ik ook eentje gevonden:

Gezien het succes van de serie verwacht ik dat er zeer binnenkort nog heel wat boeken in het Nederlands beschikbaar zullen komen.

Hebben jullie de serie ook al gezien? Laat in de commentaren zeker weten wat jij er van denkt!

2 gedachten over “Is Lupin op Netflix geschikt voor kinderen?

  • 21 januari 2021 om 11:53
    Permalink

    Ik vond hem zo spannend en inderdaad erg jammer dat er maar 5 afleveringen zijn met mega cliffhanger!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: