Beuling met appelspijs

Wij noemen het beulingen maar het kan best zijn dat  jullie het kennen als trippen, pensen, bloedpens, bloelink of bloedworst.

Laat in de comments maar weten wat jij het liefste hoort.

 

Ingrediënten voor beuling met appelspijs:

kaneel
hoeveboter

Per persoon:

1 bloedworst
2 appelen
per appel (naar smaak) 1 eetlepel witte suiker

Bereidingswijze:

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.
Smelt wat hoeveboter in een pan en stoof hierin de stukjes appel aan. Strooi er wat kaneelpoeder over en 1 eetlepel suiker per appel.
Voeg een klein beetje water toe, breng aan de kook en laat een half uurtje sudderen onder deksel.
Stamp de appels na het stoven fijn tot moes met een aardappelstamper. Proef en voeg indien nodig meer suiker of kaneel toe.
Kruid de bloedworsten met peper en zout.
Smelt wat boter in een pan maar zet de pan niet te warm.
Doe de bloedworsten in de pan: je mag alleen een klein beetje geknetter horen en dan kan je een laagje toebakken zodat de warmte langzaam in de worst dringt.
Als de worst aan 1 kant krokant gebakken is, draai je hem om.
Als de bloedworst aan beide kanten gebakken is, dien je op met appelmoes en brood of aardappelpuree.