Pas op met de ingrediënten want koriander kan voor sommige kinderen iets te fel afsmaken. 

 

Ingrediënten:

brickdeeg
2 eieren (gekookt)
250 gr kip
boterpapier/brickdeeg
1 eigeel
koriander
look
1 teentje look (eventueel)
Oosterse kruiden
1 prei
2 wortelen

Bereidingswijze:

Snij de groenten fijn. Zet de oven op 220 graden en haal de ovenplaat er al uit. Gebruik zo weinig mogelijk vetstof. Stoof de kip aan en doe er de groenten bij. Kruid goed met alle kruiden. Haal de pan van het vuur .Voeg de fijngeprakte eieren er aan toe en doe de fijgehakte koriander er bij.

Leg boterpapier op de ovenplaat. Leg 1 brickdeeg op het papier en leg in het midden van het brickdeeg nog een extra laagje deeg. Leg op het extra laagje de groentevulling. Trek een cirkel met het eigeel ongeveer 3cm van de rand zodat het deeg kleeft. Vouw het deeg dicht en druk goed aan. Steek er voor de zekerheid een tandenstokertje in. Zet in de oven op 200 graden gedurende 7 minuten.

 

Kip in een zakje