Bloemkool met worst en puree
Ingrediënten:
1 bloemkool
worsten
aardappelen voor de puree
peterselie
Voor de bechamelsaus:
0.5 Ltr melk
35 gr boter
30 gr bloem
nootmuskaat
Witte peper
zout
Bereidingswijze:
1.Het blad van de kool halen, en de kool om insecten te verwijderen, even in ruim water met zout laten staan
2.In een ruime pan (de bloemkool moet er in zijn geheel inpassen) water met wat zout aan de kook brengen, en de bloemkool hierin nét gaar koken.
3.de melk aan de kook brengen.
4.Terwijl de bloemkool kookt, van de boter en de bloem een roux maken,(de boter smelten, vermengen met de bloem, en zonder het te laten kleuren even door laten koken)
5.De roux iets af laten koelen, en vermengen met de hete niet meer kokende melk.
6.Met een garde dit mengsel tot een gladde saus roeren op smaak brengen met peper en zout en even zachtjes door laten koken.
7.als de kool nét gaar is, deze afgieten, en in een groenteschaal doen.
8.de bechamelsaus over de bloemkool verdelen, en bestrooien met wat nootmuskaat en de verse, gesnipperde peterselie.
Terwijl je met de bloemkool bezig bent bak je de worst mooi bruin in een pan en maak je de puree.
Nu alles samen opdienen en smullen maar!
Wat ik meestal ook nog doe is wat gemalen kaas door de saus roeren!