Broccoli kroketten

Kroketjes die je zelf maakt smaken natuurlijk nog veel beter dan de kroketten uit de winkel maar waarom altijd aardappel kroketten? Deze broccoli kroketten zijn zeker even lekker en veel origineler!

Recept voor broccoli kroketten

Ingrediënten:

de krokettenBroccoli Kroketten

1 kg loskokende aardappelen (bv. bintje)
1 ei
enkele eetlepels bloem
1 snuifje zout
1 broccoli
gemalen kaas

paneren

enkele eetlepels bloem
3 eieren
200 g paneermeel
peper
1 snuifje zout

Bereidingswijze:

de kroketten

Deze worst snijden we tot kroketjes
Deze worst snijden we tot kroketjes

•Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. (1 kg aardappelen is goed voor ongeveer 25-30 kroketten) Ondertussen kook je in een andere pot de broccoli zacht.
•Pureer de aardappelen en de broccoli met een puree stamper en doe alles bij elkaar. Doe er ook kruiden en een hoeveelheid gemalen kaas in. Verder pureren tot je een mooie egale puree hebt.
•Breek het ei en doe enkel de dooier in de puree. Meng zorgvuldig.
•Laat de aardappelpuree goed afkoelen.
•Bepoeder het schaaltje van de krokettenpers met een beetje bloem.
•Zet ook een grote schaal klaar met wat bloem op de bodem.
•Vul de krokettenpers met een portie koude puree en pers die tot enkele lange cilinders.
•Snij de kroketten op maat met een scherp mes.
paneren

•Verzamel de kroketten in de schaal met bloem.

Kroketten paneren
Kroketten paneren

•Schud met de schaal en zorg ervoor dat alle kroketten een dun jasje bloem krijgen.
•Zet nog 2 extra schaaltjes klaar. Vul er één met een royale hoeveelheid paneermeel. In de andere schaal doe je het eiwit van de eieren. Kruid dit met een snuifje zout en een beetje peper van de molen. Klop de eiwitten even los met een vork.
•Rol de bebloemde kroketten (in kleine aantallen) door het eiwit. Zorg ervoor dat het volledige oppervlak van elke kroket een laagje eiwit krijgt.
•Rol de kroketten vervolgens door het paneermeel. Let erop dat er overal een laag paneermeel rond kleeft.
•Verzamel de gepaneerde kroketten op een aparte schaal.
•Verhit het frietvet tot 180°C.
•Bak de kroketten licht-goudbruin. Bak ze bovendien in meerdere beurten, want teveel kroketten in het mandje van de friteuse verhogen de kans op openbarsten.

 

 

Voor kroketten te maken heb je een kroket-machine nodig en dat kan je gewoon in de Collishop bestellen, klik op de machine hieronder en je komt direct op de juiste pagina:

kroketmachine

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: