Chocolade taart van Piet

Chocoladetaart recept

een elektrische mixer of keukenrobot met kloppers
een hand garde
een spatel
5 verse eieren
140 gram pure chocolade
140 gram bloemsuiker of poedersuiker zoals ze dat in Nederland noemen
140 gram echte boter
echt cacao poeder van bijvoorbeeld van Van Houten
Chocoladetaart zelf maken

SOS Piet chocoladetaart

Verwarm je oven voor op 180C.
Vet de randen van een taartvorm in en leg een stuk bakpapier of de bodem.
Scheidt de eierdooiers van de eiwitten in 2 verschillende kommen.
Doe de boter en de chocolade in een pannetje en laat smelten op een laag vuur. Roer goed en neem van het vuur als alles gesmolten is.
Doe de helft van het poedersuiker bij de eierdooiers en klop tot een witachtig room: de kleur moet wel degelijk veranderen van geel naar witachtig.
Klop nu de eiwitten tot schuim, voeg er de rest van de poedersuiker bij en klop zeer stijf.
Voeg de gesmolten chocolade en boter bij de eierdooiers en roer enkele malen om met de garde tot de kleur egaal is.
Voeg er dan het stijfgeklopte eiwit toe en roer alles met de garde in enkele bewegingen door elkaar.
Giet 3/4de van het deeg in de taartvorm en laat 20 tot 25 minuten bakken in de oven.
Zet ondertussen de rest van het chocolademengsel in de ijskast en laat opstijven.
Neem de gebakken taart uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
Als de taart koud is, draai je ze om op een rooster en haal uit de vorm.
Spatel er nu aan de bovenkant de rest van het ietwat opgesteven chocolademengsel over.
Strooi er wat cacaopoeder over en ook jij kan nu smullen van deze heerlijke SOS Piet chocoladetaart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: