Onze oudste zoon zit sinds dit jaar in het eerste middelbaar! Hoera, ze worden zo snel groot he mijnheer… Inderdaad, dat is een gezegde dat ik vroeger heel veel gehoord heb en ik kan niet anders dan het bevestigen. Ze worden heel snel groot!

Dat wil echter niet zeggen dat ze ook ineens alles zo maar kunnen…

Vorige week kregen we een brief van de school met de boodschap dat ze met heel de klas op uitstap gaan. Heel leuk en op zich niks speciaals want dat doen ze geregeld, vroeger ook al. In deze brief echter stond het volgende:

We vertrekken op school met de fiets en rijden zo naar de tramhalte. Daar parkeren we onze fietsen en rijden verder met de tram tot in de stad.

Oei, onmiddellijk paniek bij mij! Fietsen en dan ook nog eens die spiksplinternieuwe mountainbike die ik hem gekocht heb parkeren aan de tramhalte. Dat komt nooit goed!

Mijn oudste zoon is geen fietser, integendeel. Wij deden vroeger niet liever dan zoveel mogelijk buiten spelen maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Kinderen (die van mij toch) spelen liever op de Playstation en hebben bijgevolg heel weinig ervaring met fietsen, buitenspelen, enz.

Bovendien, die nieuwe fiets, waar dus nog amper op gereden is, zomaar aan de tramhalte zetten. Dat is ook om problemen vragen! Aan die tramhalte verdwijnen er fietsen aan de lopende band.

Wat nu…

eerst keer met de fiets

Relax en loslaten?

Ik denk dat ik niet veel keuze heb. Even relaxen en loslaten.

Ik zal ’s morgens mee tot aan de school fietsen met hem. Eens aangekomen zal ik hem nog eens goed uitleggen hoe je best die twee fietssloten die ik gekocht heb vastmaakt en voor de rest… Wachten tot hij terug thuis komt en hopen dat het met die mooie witte mountainbike is en niet te voet!


Wil je zelf een mama of papa verhaal insturen? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@koken-met-kids.be. U mag uiteraard een link naar uw eigen blog verwerken in het verhaal.