De eerste keer met de fiets naar school en op uitstap

Onze oudste zoon zit sinds dit jaar in het eerste middelbaar! Hoera, ze worden zo snel groot he mijnheer… Inderdaad, dat is een gezegde dat ik vroeger heel veel gehoord heb en ik kan niet anders dan het bevestigen. Ze worden heel snel groot!

Dat wil echter niet zeggen dat ze ook ineens alles zo maar kunnen…

Vorige week kregen we een brief van de school met de boodschap dat ze met heel de klas op uitstap gaan. Heel leuk en op zich niks speciaals want dat doen ze geregeld, vroeger ook al. In deze brief echter stond het volgende:

We vertrekken op school met de fiets en rijden zo naar de tramhalte. Daar parkeren we onze fietsen en rijden verder met de tram tot in de stad.

Oei, onmiddellijk paniek bij mij! Fietsen en dan ook nog eens die spiksplinternieuwe mountainbike die ik hem gekocht heb parkeren aan de tramhalte. Dat komt nooit goed!

Mijn oudste zoon is geen fietser, integendeel. Wij deden vroeger niet liever dan zoveel mogelijk buiten spelen maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Kinderen (die van mij toch) spelen liever op de Playstation en hebben bijgevolg heel weinig ervaring met fietsen, buitenspelen, enz.

Bovendien, die nieuwe fiets, waar dus nog amper op gereden is, zomaar aan de tramhalte zetten. Dat is ook om problemen vragen! Aan die tramhalte verdwijnen er fietsen aan de lopende band.

Wat nu…

eerst keer met de fiets

Relax en loslaten?

Ik denk dat ik niet veel keuze heb. Even relaxen en loslaten.

Ik zal ’s morgens mee tot aan de school fietsen met hem. Eens aangekomen zal ik hem nog eens goed uitleggen hoe je best die twee fietssloten die ik gekocht heb vastmaakt en voor de rest… Wachten tot hij terug thuis komt en hopen dat het met die mooie witte mountainbike is en niet te voet!


Wil je zelf een mama of papa verhaal insturen? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@koken-met-kids.be. U mag uiteraard een link naar uw eigen blog verwerken in het verhaal.

9 gedachten over “De eerste keer met de fiets naar school en op uitstap

 • 11 oktober 2019 om 08:00
  Permalink

  Lastig, maar meer dan een goed slot kun je niet doen. Verzekeren? Als het een dure fiets is. Duim voor je dat hij met de fiets weer thuis komt.

  Beantwoorden
 • 11 oktober 2019 om 08:02
  Permalink

  Kinderen worden zeker snel groot, hier fietsen ze op de basisschool ( vanaf groep 7) naar de gymles. Dit vind ik ook een stukje loslaten hoor, ’s morgens om half negen, door de drukte naar de gymzaal fietsen. Maar Thetis zo, loslaten en laten gaan.

  Beantwoorden
 • 11 oktober 2019 om 08:34
  Permalink

  Het lijkt me inderdaad best link om die fiets daar zo maar te parkeren. Ik zou er ook flink wat sloten om heen hangen.

  Beantwoorden
 • 11 oktober 2019 om 10:03
  Permalink

  Oei, dat is lastig. Misschien een gewone fiets achter de hand houden voor dit soort situaties? Gewoon een simpele stationsfiets? Hopen dat de fiets blijft staan.

  Beantwoorden
 • 11 oktober 2019 om 11:52
  Permalink

  koop een tweede hands ouwe krak fiets…heb je geen zorgen meer

  Beantwoorden
 • 12 oktober 2019 om 11:15
  Permalink

  Misschien een oude fiets ergens lenen? Het zou tenslotte ook zonde zijn om zo’n mooie fiets kwijt te raken.

  Beantwoorden
 • 14 oktober 2019 om 08:42
  Permalink

  Van de fiets zelf zou ik niet zo mee bezig zijn. Wel met het fietsen (omdat hij daar niet zoveel ervaring mee heeft)? Ik zeg weleens gekscherend dat ons dochtertje alleen naar school mag fietsen als ze 18 jaar is… I know. Loslaten Rory, loslaten. Er komt een moment dat ze verkeersles hebben dus dan zien we wel. Daarbij heeft mijn man het op zich genomen om de ‘spannende’ dingen (hoog schommelen en klimmen vanaf dat ze 1 jaar was) zoals ook fietsen op zich te nemen. En met spannend bedoel ik dan ook echt van ons huis naar de stad fietsen en dergelijke. Dus eigenlijk is ze al goed voorbereid en toch, als ik zo dit bericht lees krijg ik ook een tikje paniek 🙂

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2019 om 16:13
  Permalink

  Lijkt me toch lastig! Misschien een oude fiets kopen? Had ik zelf ook altijd

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: