Fruit Cupcake

 

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

450 gram fruit ( aardbeien, bosbessen, bramen, frambozen)
225 gram bloem
110 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel bakpoeder
60 ml plantaardige olie
2 eieren op kamertemperatuur, los geklopt

Topping:

120 gram bosvruchten jam

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later dan makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.

Zet een cupcake bakblik met daarin papieren cupcake vormpjes klaar. Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is ook makkelijker om de vormpjes te vullen met het beslag. Meestal gaan er 12 cupcakes in een cupcake bakblik.

Bereidingswijze:

Pureer  300 gram fruit met een staafmixer of keukenmachine mooi glad. Als je diepvries vruchten gebruikt, laat de vruchten dan eerst goed ontdooien en uitlekken in een vergiet. Doe de overige vruchten in een kom en plet de vruchten met een vork. Doe de bloem met de suiker en bakpoeder in een kom en meng dit door elkaar. Klop in  een andere grote kom de olie en de los geklopte eieren door elkaar. Meng de vruchten puree er door heen, daarna het bloem mengsel en als laatste de geplette vruchten.

Pak je cupcake bakblik erbij waarin je de papieren cupcake vormpjes eerder al in hebt gedaan. Het vullen gaat nu heel makkelijk.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje. Vul de papieren cupcake vormpjes tot 2/3 vol.
Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan garneren. Doe op elke cupcake een eetlepel bosvruchten jam.

Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Mocht je een magnetron gebruiken met oven functie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Je kunt het beste tussendoor de oven deur niet openen, anders zakken de cupcakes misschien in. Na 20 minuten open je de oven deur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen.

Als je de cupcakes uit de oven hebt gehaald laat je ze in het cupcake bakblik afkoelen op een koel rooster. Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik. De papieren vormpjes kunnen om de cupcakes heen blijven zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: