Gegratineerde bloemkoolpuree met worst
Deze bloemkoolpuree is ideaal om voor te schotelen aan moeilijke eters!
Het gegratineerde kaaslaagje en de worst met bruine saus zullen ze niet kunnen weerstaan.
Vlaamse kost op zijn best!
Ingrediënten:
500g aardappelen
1 bloemkool
1 worst p/persoon
bakboter
scheutje melk
geraspte kaas
nootmuskaat
peper en zout
bruine sausbinder
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, spoel af en snij in blokjes. Haal de bladeren van de bloemkool en was ze goed. Snij nu de bloemkool in stukken.
Doe de aardappelen samen met de bloemkool in een grote pot gezouten water. Samen gaar koken en afgieten.
Pureer de bloemkool en de aardappel te samen en doe er nootmuskaat, peper en zout bij.
TIP: doe er ook een scheutje melk en wat klontjes boter onder, dan zijn ze veel smeuïger.
Schep de puree in een ovenschaal en bestrooi met gemalen kaas. Zet deze schaal onder de grill van de oven.
Laat boter smelten in een kleefpan en bak de worsten.
Haal de worsten uit te pan en blus de pan met wat water. Goed roeren zodat alle aanbaksel los komt. Doe er nu wat sausbinder bij zodat je een mooie dikke saus bekomt.
TIP: je kan ook een half blokje vleesbouillon er door roeren voor de smaak
Ondertussen is normaal de puree ook mooi gegratineerd en kan je alles samen opdienen.

Bekijk ook het recept voor bloemkool op traditionele wijze.