Gehaktballetjes met selder en wortel in een ketchupsaus
Ingrediënten:
1 ui
Wortelen
Selder
Kippenbouillon
Gehakt
Pezo
Bloem
Boter
Melk
Ketchup
Bereidingswijze:
Snij de ui de wortelen en de selder in middelmatige stukjes, stoof deze even aan in boter, en giet hierop de kippebouillon.
Laat de groenten verder koken in deze bouillon en rol ondertussen de gehaktballetjes. Voeg deze hier ook aan toe en laat meekoken.
Bechamelsaus:
Laat de boter smelten en voeg de bloem toe, roer tot een roux. Voeg dan geleidelijk aan melk en kookvocht van je bouillon toe tot je een gladde maar wel stevige saus hebt.
Van zodra deze van het vuur staat voeg je een beetje ketchup toe.
Giet de groenten en de balletjes af van zodra deze gaar zijn en voeg ze toe aan de bechamelsaus.
Nu nog wat afkruiden met peper en zout en serveer dit gerecht met puree, gebakken patatjes, …..
Smakelijk.